Racket & Bespanservice

Altijd uw tennisracket in topconditie
Iedereen die regelmatig op de tennisbaan is te vinden, moet weten dat belangrijk is om regelmatig je racket te laten controleren. Vaak denkt men: zo lang de snaren nog niet door zijn, is het prima om ermee door te spelen. Dit is echter een misverstand. Is het niet in het belang van je eigen comfort, dan is het wel in het belang van het speelniveau om de snaren in optimale conditie te houden.

Wanneer vervang je de bespanning?
Afhankelijk van hoeveel je tennist zal de spanning van je racket teruglopen. Veelal merk je dat doordat je meer kracht moet gebruiken om de ballen weg te slaan, hetgeen overbelasting kan veroorzaken. Het gevoel dat de bal niet meer van je racket komt. Ook kun je gaan merken dat de precisie en scherpte van je spel achteruit gaat.
Ook in periodes dat je weinig tennist of niet tennist zullen de snaren hun spanning verliezen. Verder loopt de spanning terug onder invloed van het UV licht en weersomstandigheden. Een snaar droogt na verloop van tijd uit en verliest zijn elasticiteit. Dus ook zonder snaarbreuk is het van belang om je snaar regelmatig te laten vervangen.

De algemene stelregel om je tennisracket in topconditie te houden is:
1x per week spelen = 1x per jaar een nieuwe snaar
2x per week spelen = 2x per jaar een nieuwe snaar etc. 

Je racket wordt bespannen op een moderne electronische machine. Hiermee is er altijd een constante trekkracht en wordt elke snaar met dezelfde spanning aangetrokken. Een strakke bespanning geeft meer controle, met een zachtere bespanning creƫer je meer balversnelling. De hardheid van je bespanning pas je aan naar je spelniveau. Graag adviseer ik je daarin.